Wat is een binnentuin tafel

Als bourgondische dwarsliggers zien wij in uitgediende materialen en afgedankte items, nieuw leven. Het begint altijd met een kloddertje hier en een snufje daar en ineens ontstaat er ‘iets’. Zodra er bij ons beide een onbedwingbare energie ontstaat weten we, we zitten goed.

Zo ook met de binnentuin tafels. De creatieve vibes ontstonden als vanzelf bij het zien van doorleefde, uitgediende wijn- en whiskyvaten. Op zoek naar een Franse vriend die ons kon helpen aan authentieke wijnvaten kwamen we terecht bij een Hollander op papier maar met Frans bloed én flair, die ons helpt aan de mooiste vaten uit de Bourgogne. Een stukje de andere kant naar West-Engeland en daar staan de whiskyvaten op ons te wachten en zien we regelmatig de bekende ‘namen’ voorbij komen.

Als de vaten in Nederland aankomen, zit er regelmatig nog een laagje van het één of ander in. Onze Franse Flair vind dit geen enkel probleem en zorgt dat zijn pannetje klaar staat. Eenmaal leeg gaat de vakman aan de slag en zo ontstaat het halve vat. De ruwe zaagkant wordt gefatsoeneerd en een klein velling randje als detail. Leuk feitje: De bruine Hazelaar banden die om de wijnvaten heen zitten, zijn een afleidingsmanoeuvre voor eventuele houtvretertjes. Zij verkiezen liever het zachte Hazelaar hout, dan het dikke Eiken van de vaten.

Handmatig lopen wij de vaten na, zorgen we ervoor dat het hout na het ‘werken’ netjes vast zit. Worden de duigen op hun plek gezet en voorzien van uitgediende ijzerwaren. Zo zorgen we dat de vaten hun originele uitstraling behouden. De binnenzijde krijgt een waterdichte afwerking en onder het vat plaatsen we 4 soft rubberen zwenkwielen. Ruig, dwars en met heel veel karakter toveren wij de vaten langzaam om naar kwalitatieve en gezellige binnentuin tafels.

Alle vaten voorzien we van een uitgekiend drainage systeem. Onderin ligt een flinke laag hydrokorrels en een speciaal doek dat water absorbeert en geleidelijk weer afgeeft aan het substraat (de grond) waar de planten in staan. Het substraat dat wij gebruiken is van zeer hoogwaardige kwaliteit en voor minder dan dat, doen we het niet.

Voor het tuintje zelf hebben we direct contact met een grote succulent kwekerij in Europa. Zij hebben ongelofelijk veel verstand van deze plantjes en kunnen ons de sterkste soorten in topconditie leveren. Voor de thema’s verzamelen we toffe items die je in the wild tegenkomt. Rotsen, schelpen, noten en alles wat we in ons avontuur bedenken en tegenkomen. Zo is elke binnentuin tafel uniek, zoals die van jou is er geen tweede en dat vinden wij onwijs tof!

De klassiek warme led lampjes zorgen voor een uitnodigende sfeer. En zijn waterdicht – IP44. Zo kan jij je tuintje zonder nadenken voorzien van een buitje.

Mocht je nog vragen hebben, meer informatie wensen of gewoon even met ons kletsen over een Sfeermaker? Neem dan gerust contact met ons op. We horen je graag!
 

 

© 2018 - 2024 Sfeervol Circulair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel