Verzorging & onderhoud

Geweldig, je wilt weten of jij en de binnentuin tafel een match zijn. Laten we beginnen te vertellen dat we de tafels zo hebben ontworpen, dat hij geschikt is voor vele soorten ‘baasjes’ met én zonder groene vingers. Maar ook voor ruimtes in zonnestralen of die met een schaduwzijde.

Opbouw

Onze wijn- en whiskyvaten zijn zo behandeld dat ze waterdicht zijn. Zo blijft jouw vlakke vloer, vlak. En kan je gerust een watertje geven. De soft-rubberen zwenkwielen glijden als veertjes de kamer rond en deze zijn uiteraard veilig voor alle soorten ondergronden. Onze binnentuin tafels en sfeerbomen zijn voorzien van een uitgekiend drainage systeem. Onderin de vaten hebben wij een flinke laag hydrokorrels neergelegd en een speciaal doek dat water het absorbeert en geleidelijk weer afgeeft aan de grond waar de plant in staat. De grond (substraat) dat wij gebruiken is van zeer hoogwaardige kwaliteit en voor minder dan dat, doen we het niet. 

In het tuintje hebben wij kwalitatieve vetplantjes plantjes of te wel, de Echeveria geplaatst. Dat is niet zonder reden. Vetplantjes zijn stevige plantjes die zelfs jou overleven? Hij komt oorspronkelijk uit Mexico en je vindt hem in een waaier van verschillende tinten van grijsgroen tot lila.

Water en standplaats

De Echeveria behoort tot de familie van vetplanten. De stevige blaadjes, stengels en wortels van de plant hebben een belangrijke functie. Ze slaan namelijk water op tijdens het groeiseizoen. Pure noodzaak, want zo overleeft de vetplant lange perioden van droogte in zijn geboorteland Mexico. Dat maakt hem ideaal voor wereldreizigers en de kippen zonder kop, ze kunnen namelijk 3 tot 6 weken zonder water.

Je kan je binnentuin tafel neerzetten waar je wilt, vetplantjes, ook wel succulenten genoemd houden van zon(licht) maar doen het ook helemaal goed op een plek in de halfschaduw. Hoe makkelijk! En als je dan toch een keertje water geeft, doe dit dan met gepaste hoeveelheden. Is de aarde nog lichtvochtig? Wacht dan nog even met de volgende gietbeurt tot deze helemaal is opgedroogd. Is je tuintje toe aan een buitje? Dit kun je het beste doen met een gieter. Lekker over de steentjes en/of het zand. Liever niet op de plantjes zelf want als het water hier in blijft staan, kunnen deze gaan rotten. Vergeet ook niet de succulenten die in een deco item staan te voorzien van een watertje.

Soms ontstaan er dode blaadjes onderaan je plantjes, deze kun je er voorzichtig aftrekken. Zo ontstaat er ruimte voor nieuw blad.

Glasplaat en verlichting

Op de binnentuin tafel ligt een geharde en gepolijste glasplaat. Voor de wijnvaten is de glasplaat 10 mm en bij de whiskyvaten 8 mm dik. De glasplaat ligt stootvast en kan je er gemakkelijk afhalen door de zuignapjes een stukje los te halen. Leg het tafelblad vlak neer en het verzorgen van jouw tuintje kan beginnen. Indien nodig vervang je op deze manier ook de batterijen van de led lampjes. Aan de bovenzijde van het zwarte kastje vind je twee klemmetjes die je los kunt klikken. Je kunt 3 AA batterijen plaatsen en/of deze vervangen.

Mocht je nog vragen hebben, meer informatie wensen of gewoon even met ons kletsen over een Sfeermaker? Neem dan gerust contact met ons op. We horen je graag!

© 2018 - 2024 Sfeervol Circulair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel