Alles over de Jadeplant - Crassula Hobbit

Vorige Artikel 9 van 9

Crassula Hobbit of jadeplant. Twee namen voor dezelfde plant. Voor de verzorging van deze robuuste vetplant maakt het niet uit welke naam je gebruikt. Met deze stoere en gemakkelijke kanjer haal je een blikvanger in huis of kantoor.

 

Opbouw

Onze wijn- en whiskyvaten zijn zo behandeld dat ze waterdicht zijn. Zo blijft jouw vlakke vloer, vlak. En kan je gerust een watertje geven. De soft-rubberen zwenkwielen glijden als veertjes de kamer rond en deze zijn uiteraard veilig voor alle soorten ondergronden. Onze binnentuin tafels en sfeerbomen zijn voorzien van een uitgekiend drainage systeem. Onderin de vaten hebben wij een flinke laag hydrokorrels neergelegd en een speciaal doek dat het water absorbeert en geleidelijk weer afgeeft aan het substraat waar de plant in staat. Het substraat dat wij gebruiken is van zeer hoogwaardige kwaliteit en voor minder dan dat, doen we het niet. De datasheet van de samenstelling van ons substraat vind je hier.

Water en voeding

De enige manier om deze Crassula te laten hemelen, is door hem te verdrinken. Hij is dan ook ideaal voor de kippen zonder kop en wereldreizigers. Laat de grond volledig opdrogen voordat je hem weer water geeft. In de winter kan dit rustig zes weken duren. In de zomer iedere twee weken. Je kunt deze Hobbit rustig af sproeien maar dit is niet noodzakelijk. Het helpt wel stof van de plant te verwijderen wat de sierwaarde weer ten goede komt.

De Crassula Hobbit heeft eigenlijk geen voeding nodig. Heb je toch zin om hem van een extraatje te voorzien. Doe dit heel gepast en het liefst met cactus voeding. Let op dat je niet te enthousiast bent, een overschot aan voeding komt je plant niet ten goede. Verder raden we je aan dit alleen in de lente en zomer te doen. In de winterperiode is hij in rust en groeit niet. Hij verbruikt dan nauwelijks voedingsstoffen.

Licht en standplaats

De Crassula staat graag op een zonnige plek. Je kunt hem het best geleidelijk laten wennen aan direct zonlicht door hem steeds een stukje dichter bij het raam te plaatsen. Staat hij in te fel licht, zullen zijn blaadjes verbranden en bij te weinig licht vallen zijn blaadjes er af.

Verkleurde bladeren

Krijgt jouw Crassula gele blaadjes of vallen deze er regelmatig af, dan kan dit een teken zijn dat hij te veel water krijgt. Krijgen de bladeren een donkere kleur en vallen af, dan kan dit ook een teken zijn dat hij te weinig licht ontvangt.

Giftig

Heel simpel, de Crassula is niet giftig. Ideaal in een huis met grijpgrage kinderhandjes of nieuwsgierige dierensnoeten.

Ziektes

De Crassula Hobbit kan last krijgen van luisjes. Je kunt hem dan afspoelen met een stevige waterstraal. Zo spoel je alle ongewenste gasten er gemakkelijk af. Dek de aarde wel even af met een stuk plastic. Zo voorkom je dat hij in een te natte grond komt te staan.

Mocht je nog vragen hebben, meer informatie wensen of gewoon even met ons kletsen over een Sfeermaker? Neem dan gerust contact met ons op. We horen je graag!

© 2018 - 2020 Sfeervol Circulair | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel